15-17 вересня 2017 р. відбудеться Міжнародна наукова конференція «Археологія Волині. Господарство. Ремесло. Культ», приcвячена памяті Д.Н. Козака та 25-річчю досліджень Волинської археологічної експедиції.

Співробітники Волинської археологічної експедиції та науковці, які з нею співпрацюють, вважають за честь відзначити 25 років активних польових досліджень. Це значний період, за який наука збагатилася новими даними про життя давніх мешканців Волині. Без сумніву, на нас чекають нові цікаві відкриття... І багато роботи!

У зв’язку з цією подією, запрошуємо Вас взяти участь у роботі конференції «АРХЕОЛОГІЯ ВОЛИНІ. Господарство. Ремесло. Культ». Основні напрями: господарство, ремесло й культові пам’ятки давнього населення Волині, а також зв’язки з іншими регіонами. Також цікаво буде почути Ваші спогади про діяльність експедиції, і про її керівника — Д. Н. Козака.


Захід заплановано провести 15—17 вересня 2017 р. у с. Хрінники (Демидівський р-н, Рівненська обл.). Тексти доповідей (статті) передбачається видати у збірнику.

З повагою, начальник Волинської археологічної експедиції
Інституту археології НАН України, Антон Панікарський