12 жовтня 2018 року у місті Коростень відбулась міжнародна археологічна конференція «Древлянські старожитності», присвячена 60-річчю від дня народження знаного дослідника дресвлянських земель, колишнього співробітника Інституту археології НАН України, кандидата історичних наук Богдана Звіздецького.

У роботі конференції взяли участь фахові археологи України та Білорусі. Обговорювались важливі питання дослідження, охорони та популяризації культурної спадщини.

Kor 1

Під час конференції відбулась передача до фондів Коростенського краєзнавчого музею випадково виявленого земляними роботами на приватній садибі комплексу срібних монет.

Kor 2

Kor 3

Учасники конференції висловили щиру подяку територіальній громаді та міському голові Володимиру Москаленку, які останні 18 років щорічно запрошують археологічну експедицію Інституту археології для дослідження археології та стародавньої історії Коростеня.

Kor 01

Історія цієї землі є невід'ємною частиної історії Східної Європи і широко знана своїми подіями не тільки серед фахівців, тож містяни Коростеня регулярно допомагають в організації міжнародних наукових конференцій, де археологи можуть безпосередньо ознайомитись з отриманими в ході досліджень артефактами та долучитись до дискусії щодо наукової артибуції знахідок.

Kor 02

Громада Коростеня вшанувала пам'ять Богдана Звіздецького, якому належить важливий внесок у вивчення стародавньої історії міста, назвавши на його честь одну з вулиць міста.

Zvizdetskij1
Богдан Звіздецький та Володимир Москаленко на розкопках стародавнього Іскоростеня