Інститут археології НАН України та ДІКЗ "Меджибіж" запрошують взяти участь в конференції "Strava i medos: археологія життя". 

Запрошення 2019s

Конференція відбудеться 27-29 вересня 2019 р. на базі Державного історико-культурного заповідника "Межибіж" (смт Меджибіж Летичівського району Хмельницької області).

Запропонована нами тема є своєрідним експериментом, покликаним з археологічного боку розкрити такі важливі сторони життя як

• Продукти, страви та напої (асортимент, виробництво, зберігання, імпорт тощо);
• Посуд: утилітарна та сакральна функції (призначення та форми, об'єми, декор тощо);
• Гастрономічна культура та традиції: повсякдення та банкет, етнічні особливості, «смаки часів» тощо);
• "Кухонний простір" – житла, печі і вогнища, інтер'єр тощо.

Організатори розуміють, що тема конференції дещо відмінна від тем традиційних археологічних симпозіумів, предметом обговорення на яких є різні категорії матеріальної культури. Це важливо, проте цього разу ми хочемо звернути увагу на здобутки археологічної науки в сфері реконструкції життя стародавніх суспільств. Заявки на участь у Конференції приймаються до 30 квітня 2019 р. (бланк Заявки заступний за посиланням: https://drive.google.com/file/d/1CpaGpkNECztM3wWihkPyvKCvVwgsFtCz/view?usp=sharing). За підсумками Конференції планується видання збірників матеріалів. Проїзд за рахунок відряджуючої сторони, проживання та харчування під час конференції забезпечує приймаюча сторона.

Внесок учасників конференції становить 300 грн.

Контакти:
тел.: 067 648 77 80, E-Mail: , Андрій Скиба.
тел: (03857) 97130, контактна сторінка: www.mezhibozh.com; Олег Погорілець

Заявки просимо надсилати на адресу