25 травня 2017 року відбувся ХІ Національний конкурс публікацій на теми керамології, гончарства, кераміки в Україні «КеГоКе—2017».

Конкурс відбувається з ініціативи Інституту керамології – відділення Інституту народознавства НАН України та Національного музею-заповідника українського гончарства в Опішному. Його метою є визначення рейтингу публікацій в Україні з означеної проблематики, заохочення науковців до активних досліджень вітчизняного та світового гончарства, до започаткування та участі в керамологічних дискусіях, написання ґрунтовних рецензій та критичних статей; заохочення популяризації знань про давнє й сучасне гончарство.

Цьогоріч увага членів Національної експертної керамологічної ради була прикута до публікацій на конкурсну тематику керамологів, істориків, археологів, етнологів, мистецтвознавців, філологів, краєзнавців, які побачили світ 2014 року.

Переможців визначено в десяти номінаціях:
І. Краща монографія.
ІІ. Кращий альбом, каталог.
ІІІ. Кращий збірник наукових праць (щорічник, матеріали конференції, часопис, словник, енциклопедія).
ІV. Краща наукова стаття.
V. Краща науково-популярна, публіцистична публікація.
VІ. Краща резонансна публікація.
VІІ. Краща публікація документальних матеріалів.
VІІІ. Краща публікація з окремими сюжетами на теми керамології, гончарства, кераміки в Україні.
ІХ. Краща рецензія.
Х. «КерамҐАНДЖ».

Церемонія оголошення результатів та нагородження переможців відбулась в Опішному, у рамках Національного наукового реставраційно-керамологічного симпозіуму «Актуальні проблеми збереження гончарної спадщини України (консервація, реставрація, експонування)». За результатими конкурсу науковий співробітник відділу Античної археології ІА НАНУ, к. і. н. Шейко І. М. посіла ІІІ місце у номінації «Краща наукова стаття».

Детальна інформація та список робіт номінантів конкурсу за посиланням: http://www.ceramology-inst.gov.ua/kegoke/kegoke2017