26 червня 2017 р. делегація у складі директора інституту чл.-кор. НАНУ В. П. Чабая, а також завідувача відділу античної археології д. і. н. А. В. Буйських, завідувача відділу Польовий комітет к. і. н. Ю. В. Болтрика і заступника директора з загальних питань Ю. Б. Олійника відвідала Одесу.

Було проведено засідання відділу археології Криму і Північно-Західного Причорномор'я, на якому обговорювалися поточні робочі моменти, а також подальші перспективи.

Odessa12 Odessa13 Odessa1 1 

Після засідання директор попрямував в Управління культури, національностей, релігій і охорони об'єктів культурної спадщини Одеської облдержадміністрації, де був підписаний договір про співпрацю між Інститутом археології і управлінням.

Odessa1 2 Odessa11

Потім була прогулянка по місту, відвідування Одеського археологічного музею, музеєфікованої частини античного поселення на Приморському бульварі, побували на місці проведення реконструкції колонади біля Воронцовського палацу.

Odessa3 Odessa4 Odessa5

Odessa7 Odessa8 Odessa15

27 червня делегація відправилася до м. Білгород-Дністровський, де відвідала Білгород-Дністровський краєзнавчий музей і Аккерманську фортецю.