Напередодні новорічних свят побачив світ новий збірник наукових праць зі слов’янської проблематики.

Скиба, А. В., Горбаненко, С. А. (відп. ред.). 2017. Європейська археологія І тисячоліття н. е.: Збірник наукових праць на честь Ліани Василівни Вакуленко. Київ: ІА НАН України, 286 с. + 8 с. вкл. ISBN 978-966-02-8380-0.

Збірник наукових праць підготовлений з нагоди ювілею доктора історичних наук Ліани Василівни Вакуленко. У статтях, що увійшли до видання, знайшли відображення археологічні матеріали та пов’язані з ними історичні реалії, що репрезентують Центр та Схід Європи в період від перших століть нової ери до формування ранньосередньовічних держав — Київської Русі та Хозарського каганату. Тематика робіт охоплює різні аспекти життя слов’янських племен та їх кочових і осілих сусідів — германців, сарматів, даків, аланів.

Для археологів, істориків, етнологів, викладачів і студентів, а також усіх, хто цікавиться історією Європи пізньоантичної та ранньосередньовічної доби.

rasЗбірник вийшов за фінансової підтримки науково-дослідного центру ІА НАН України «Рятівна археологічна служба» (Львів).

Презентація відбулась у відділі археології ранніх слов’ян та регіональних польових досліджень.

Зі змістом збірника та резюме статей можна ознайомитись на сайті Спілки археологів України, у рубриці «Збірники».

Пряме посилання для скачування тут.

З повагою, Андрій Скиба, Сергій Горбаненко.