У Науковій бібліотеці Інституту археології НАН України відкрилася виставка, присвячена 60-річчю від дня народження Дмитра Юрійовича Нужного (6.08.1959 - 16.07.2016).

13936891 1760355627555156 1614613987 n

Цього разу виставка особлива, оскільки її книжкова частина представлена книгами з бібліотеки Дмитра Нужного, відомого дослідника палеоліту, була передана нам у дарунок його дружиною Тетяною Радієвською. На книгах містяться дарчі написи від колег з відділу археології кам'яного віку, інших відділів нашого інституту та багатьох наукових закладів України. Свої книги йому дарували і підписували Дмитро Телегін, Станіслав Смирнов, Володимир Генінг, Леонід Залізняк, Олесандра Кротова, Вадим Степанчук, Віктор Чабай, Юрій Демиденко, Ігор Сапожников, Микола Товкайло, Олександр Черниш, Олександр Ситник, Микола Оленковський, Григорій Охрімчук та багато інших. Серед закордонних колег це Зоя Абрамова, Валентина Беляева, Михаил Аникович, Николай Праслов, Михаил Жилин, Александр Сорокин, Mina Weinstein-Evron, Brian Hayden, Avi Gopher, George Hamley Odell, Marc Handel та інші.

На виставці репрезентована велика кількість світлин, за якими можна простежти життя ювіляра від шкільних років і до останніх днів життя — у колі родини, друзів, колег.

Велику зацікавленість відвідувачів викликають віршовані посвяти Дмитру Нужному від Станіслава Смирнова. Серед них найбільший інтерес викликає "Майже Енеїда. Панегірик до вступу Д. Нужного на посаду вченого секретаря".

Висловлюємо щиру вдячність Тетяні Радієвській за такий чудовий дарунок та допомогу у зборі матеріалів, а також колегам, які радо погодилися поділитися світлинами для організації цієї виставки.

Nuzhnyj 1

Nuzhnyj 2

Nuzhnyj 3

Nuzhnyj 4

Nuzhnyj 5