13-14 грудня 2019 відбулася конференція організована Посольством Республіки Польща в Україні «Польсько-українське наукове співробітництво в рамках 13-го конгресу випускників польських стипендій».


У Варшаві підписано відповідну Угоду про наукове співробітництво. Польські та українські археологи разом будуть досліджувати заповідник "Ольвія".


17 грудня 2018 року в Інституті археології Університету Варшавського науковий співробітник Інституту археології НАН України Людмила Мироненко виголосить доповідь "Кераміка раннього нового часу з Батурина: датування, орнаментація, виробництво".


7-9 липня 2018 року відбулася презентація міжнародного проекту «Захист історичної спадщини Литви та України на території Херсонської області» в межах Програми Національної експедиції Литви із знайомства з культурою України.


14 липня Ольвійську міжнародну археологічну експедицію Інституту археології НАНУ, що працює в Національному історико-археологічному заповіднику «Ольвія» НАНУ, відвідала делегація дипломатичного корпусу Республіки Польща в Україні.


19 квітня 2018 р. в Інституті археології НАН України в присутності директора член-кореспондента НАНУ В. П. Чабая відбулася презентація нового спільного українсько-німецького проекту «Нумізматика Ольвії / Numismatik Olbias».


30 травня 2017 р. у Варшаві відбулося урочисте підписання нової Угоди про співробітництво між Інститутом археології НАН України та Національним музеєм в Варшаві (Польща) на наступні 5 років.


У вівторок, 21 лютого о 14.00, відбудеться відкрите засідання Вченої Ради Інституту археології НАН України, на якому спеціально запрошені колеги із Швеції представлять власні доповідіпрезентації з антропології та археології: