З 7 по 9 жовтня 2019 р. в Гете-Університеті (Франкфурт-на-Майні, ФРН) відбулася наукова конференція«AndenUferndesBugs/ На берегах Бугу».

Конференцію присвячено 5-й річниці роботи міжнародного дослідницького проекту «Antike Stadtentwicklung an der Grenze der griechischen Oikumene. Archäologische Untersuchungen im Vorstadtareal Olbia Pontikes / Розвиток античного міста на кордоні грецької Ойкумени».

Olbia Conference 2019 Abb 01 1

Археологічні дослідження на передмісті Ольвії Понтійської», який виконується Інститутом археології НАН України та Гете-Університетом на базі Ольвійської археологічної експедиції в Ольвії (Національний історико-археологічний заповідник «Ольвія» НАН України) за підтримки Німецького Дослідницького товариства (DFG), співкерівники проекту д.і.н. А. В. Буйських та проф. Й. Форнас’є.

В роботі конференції взяли участь наукові співробітники відділу античної археології ІА НАН України з наступними доповідями: А. В. Буйських та С. С. Шеін (НІАЗ «Ольвія») «Новий погляд на заснування Ольвії»; І. М. Шейко «Театр в Ольвії – пошуки для свідоцтва»; О. Г. Кузьміщев «Результати з ділянки Некрополь-4 – хронологія та датування конструктивних фаз»; А. В. Івченко, А. В. Буйських «Некрополь Ольвії архаїчного часу».

Після роботи конференції відбулося урочисте підписання Меморандуму про співпрацю на 2020-2014 між Інститутом археології та Гете-Університетом в особі д.і.н. А. В. Буйських з українського боку та професора Рольфа ван Діка, віце-президента Гете-Університета та професора Ані Клокнер з німецького боку.

Olbia Conference 2019 Abb 01

Olbia Conference 2019 Abb 02

Olbia Conference 2019 Abb 03

Olbia Conference 2019 Abb 04Olbia Conference 2019 Abb 05