13 березня 2024 р. в Університеті Лозанни (Швейцарія) в межах конференції "Українські студії в Лозанні" відбудеться презентація книги к. і. н., с. н. с. Інституту археології Тетяни Шевченко:
Shevchenko, T. 2023. Greek Religion in Tauric Chersonesos. Oxford: Archaeopress.


Вийшов друком четвертий випуск серії «In Sclavenia Terra», підготовлений у відділі археології ранніх слов’ян Інституту археології НАН України.

Видання здійснене за фінансової підтримки Спілки археологів України, Державного історико-культурного заповідника «Межибіж» та НДЦ «Рятівна археологічна служба».


19 січня 2023 року у конференц-залі Музею історії Києва відбулася презентація спільного видання Всеукраїнської громадської організації "Спілка археологів України" та Інституту археології НАН України науково-популярної книги "Археологія України за роки Незалежності".


Вітаємо наших колег, співробітників Інституту археології НАН України В’ячеслава Баранова, Всеволода Івакіна, Олександру Козак та Артема Борисова з отриманням нагороди редакції журналу “Medieval archaeology” Товариства середньовічної археології (Великобританія) за найкращу публікацію 2022 року!


Горбаненко, С. А. (ред.). 2022. Магія повсякдення давніх слов’ян. Нариси. Київ: Академперіодика, 210 с.

ISBN: 978-966-360-460-2


Для кожного науковця вихід його монографії — це надзвичайна і довгоочікувана подія. Адже науковець вкладає у свою працю не лише знання, накопичені за роки — десятиліття — століття… Але й душу, частинку себе.


Вийшло друком спільне видання Інституту археології НАН України та Інституту сходознавства ім. А. Ю. Кримського НАН України.


Побачила світ монографія «Prehistoric Ukraine: From the First Hunters to the First Farmers», підготовлена провідними фахівцями з України, Швеції, Великої Британії, США та Литви. Присвячена пам’яті Д. Я. Телегіна та презентує новітні результати міждисциплінарних досліджень первісних спільнот території України.


Вийшла збірка за результатами п'ятирічної роботи українсько-німецького дослідницького проекту з дослідження передмістя Ольвії (ІА НАН УКраїни та Університет імені Гете, Франкфурт-на-Майні, ФРН) та міжнародної конференції, що відбулася у Франкфурті-на-Майні у 2019 р.


Цьогоріч вийшла друком наукова монографія старшого наукового співробітника відділу археології Криму та Північно-Західного Причорномор’я кандидата історичних наук Ірини Тесленко «Кераміка Криму XV століття».


Бажаємо наснаги для нових ідей, міцного здоров’я та довгих років життя! Принагідно раді повідомити, що вийшла друком книга – спогади ювіляра.