11 березня 2024 року в Голландії після важкої хвороби пішов з життя наш колега, скіфолог, кандидат історичних наук, науковий співробітник відділу археології раннього залізного віку Інституту археології НАН України КРЮТЧЕНКО Олексій.


16 січня 2024 р. після тривалої та важкої хвороби пішов з життя Іван Іванович Мовчан — кандидат історичних наук, відомий фахівець з археології Києва. В інституті працював від 1970 р. у відділі археології Києва і очолював Києво-окольний загін Київської постійно діючої експедиції.


Інститут археології НАН України висловлює щирі співчуття нашому співробітнику Артему Борисову у зв’язку із загибеллю на фронті його брата Дениса.


Віднині у Путивлі є вулиця Олега Сухобокова (1937 – 2008) – видатного українського археолога-славіста, доктора історичних наук, дослідника історії цього літописного міста.


Закликаємо Вас підтримати своїми підписами відкритого листа науковців України та діаспори про наукові санкції проти російської науки!


2 лютого 2023 року під час виконання бойового завдання на сході України загинув наш колега, археолог Андрій Филипчук.


25 грудня закінчила свій земний шлях Світлана Миколаївна Мазараті, яка працювала у відділі античної археології нашого Інституту у 1970–1980-і рр.


Колектив Інституту археології НАН України з глибоким сумом повідомляє, що сьогодні, 8 вересня 2022 року, не стало провідного українського археолога, доктора історичних наук, голови Громадської організації «Спілка археологів України» Якова Петровича Гершковича (21.08.1953 – 08.09.2022).


Національний науковий центр оголошує спеціальну стипендіальну програму, спрямовану на студентів і науковців з України, які внаслідок агресії Росії проти України опинилися чи переховуватимуться в Польщі.


22 липня 2022 р. пішов з життя Сергій Миколайович Рижов, справжній Вчений і справжня Людина. Про його наукові здобутки і людські якості важко писати, не починаючи кожне слово з великої літери.


e-editiones та Консорціум TEI у співпраці з Archives Online і JinnTec оголошують програму невеликих грантів, спрямовану на допомогу дослідникам української культурної спадщини, щоб ті могли продовжувати свою роботу, перервану вторгненням Росії в Україну.


Університет штату Пенсільванія (Penn State University) у партнерстві з Посольством України в США повідомляє про відкриття стипендіальної програми, до якої запрошуються українські науковці та аспіранти, які були змушені залишити своє місце перебування внаслідок російського вторгнення.