10 листопада 2023 року в Українському кризовому медіа-центрі відбулась прес-конференція "Археологія України у час війни: проблеми і перспективи". Переглянути відеозапис події можна за посиланням.


11 грудня в Українському кризовому медіа-центрі відбувся брифінг «”Археологічні пам'ятки і війна”: презентація посібника-пам'ятки з охорони культурних цінностей для військовослужбовців ЗСУ». 


21 жовтня 2020 в Українському кризовому медіа-центрі відбувся брифінг «Спілка археологів України: науковці проти "золотої лихоманки"».


16 травня о 14:00 в Археологічному музеї Інституту археології НАН України відбудеться відкритий семінар у рамках Всеукраїнського фестивалю науки.


14 серпня 2018 року в Інституті археології НАН України відбулася прес-конференція з приводу поновлення розкопок на Поштовій площі.


У зв’язку з поширенням великої кількості суперечливих повідомлень у ЗМІ щодо ситуації з археологічними розкопками на Поштовій площі в Києві, Інститут археології НАН України вважає за потрібне викласти свою позицію.


Інститут археології НАН України висловлює свою офіційну позицію щодо досліджень об‘єкта археологічної спадщини — вітрильника «Патрокл» (акваторія о. Зміїний).


Унікальні свідчення перебування давньої людини досліджуються в околицях сучасного Меджибожа, що на Хмельниччині. Виявлено рештки найдавніших в рівнинній Україні стоянок, вік яких становить не менше 900—1200 тис. років тому.


5 квітня 2017 року на платформі Українського Кризового медіа–центру відбувся прес–брифінг «Чому Міністерство культури саботує археологічні дослідження?».


Запрошуємо Вас взяти участь у пресбрифінгу «Чому Міністерство культури саботує археологічні дослідження?», який відбудеться 5 квітня 2017 о 13.00 за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик 2, Український кризовий медіацентр.