Яка допомога доступна українцям?

UkraineTakeShelter, незалежна платформа, яка з'єднує українських біженців з потенційними приймаючими в сусідніх країнах. Створено двома студентами інформатики з Гарвардського університету. Біженці можуть шукати списки за допомогою комплексної фільтрації та швидких результатів пошуку. Результати пошуку визначають пріоритет найближчих хостів, які найкраще відповідають їхнім потребам. Господарі можуть додавати пропозиції з інформацією, подібною до списків AirBnB. Веб-сайт був перевірений експертами з кібербезпеки та використовує найкращий доступний захист кібербезпеки. Він не зберігає будь-яку інформацію, яка містить конкретні дані про місцезнаходження, і вживаються заходи щодо запобігання зловживанням. Веб-сайт перекладено багатьма мовами, в тому числі українською та польською, і ще більше десятка мов. Детальніше про цей проект читайте в Euromaidan Press і Miami Herald.

Список ресурсів для українців BIPOC (расових меншин), ЛГБТК+ та українців з обмеженими фізичними можливостями або хронічними захворюваннями, складений Кімберлі Сент-Джуліан Варнон (контакт: @ksvarnon у Twitter)


Переміщені науковці

Ресурси для допомоги переміщеним науковцям з України, зібрані ASEEES з Міжнародною робочою групою для вчених-переміщених осіб (контакт: Lynda Park )
Включає посилання на організації, які можуть бути хорошими контактами для науковців, які шукають допомоги


Збереження даних

Допомога у збереженні даних HURI: Зв'яжіться з Костянтином Бондаренком, щоб отримати інформацію про збереження архівів та персональних даних досліджень на нашому сайті Sharepoint ().

Збереження української спадщини онлайн – скористайтеся цією формою, щоб надіслати посилання на цифрові колекції українських музеїв, бібліотек, архівів та будь-яких інших культурних закладів, які оцифрували культурну спадщину.