Інститут археології НАН України з великим сумом сповіщає, що 12 листопада 2017 р. пішла з життя відома українська дослідниця, археолог та громадський діяч Лариса Іванівна Крушельницька.

Larissa 2s

Лариса Іванівна разом з донькою Тетяною в експедиції Т. С. Пассек, 50-ті роки

Головним у житті Лариси Іванівни Крушельницької завжди залишалась археологія. Вона була одним із провідних фахівців з давньої історії та археології доби бронзи – раннього заліза Східної та Центральної Європи, безпосередньо вивчала пам’ятки висоцької та чорноліської культури та широке коло проблем, які з ними пов’язані: хронологію, чинники появи городищ, зв’язки населення різних територій, організацію виробництва та торгівельні шляхи того часу тощо. Все це висвітлено в її численних статтях і монографіях, таких як «Північне Прикарпаття і Західна Волинь за доби раннього заліза», «Археологічні пам’ятки Прикарпаття і Волині доби бронзи і раннього заліза», «Взаємозв’язки населення Прикарпаття і Волині з племенами Східної і Центральної Європи», «Пам’ятки гальштатського періоду в межиріччі Вісли, Дністра і Прип’яті», «Чорноліська культура Середнього Придністров’я», «Культура Ноа на землях України» та інших.
Яскраве та насичене життя Лариси Іванівні Крушельницької зробило її непересічною постаттю в історії української науки та суспільства.

Вічна пам’ять!

Larissa3s

Лариса Іванівна з подругою Тамарою Мовшею


Прощання з Ларисою Іванівною Крушельницькою відбудеться:

Понеділок, 13 листопада: 19.00 год. – чин парастасу (Палац Сапіг, вул. Коперника, 40а).
Вівторок, 14 листопада: 12.00 год. – чин похорону (Храм Пресвятої Трійці УГКЦ, вул. Братів Тершаківців, 11).

Поховають Ларису Крушельницьку на Личаківському кладовищі у родинному гробівці.