Кандидатка історичних наук, старша наукова співробітниця Інституту археології НАН України Евеліна Кравченко візьме участь у презентації науково-популярного видання "Український мультифронтир. Нова схема історії України (неоліт — початок ХХ століття)". Подія відбудеться 7 вересня о 14.00 в межах книжкового форуму KyivBookFest 2024.

Український Мультифронтир. Нова схема історії України (неоліт — початок ХХ століття)

Автор і упорядник Сергій Громенко

Автори: Віктор Брехуненко, Ярослава Верменич, Дмитро Вирський, Мирослав Волощук, Андрій Галушка, Ігор Гирич, Андрій Домановський, Світлана Каюк, Евеліна Кравченко, Олексій Мустафін, Євген Синиця, Ігор Чорновол

Здається самоочевидним, що розташування України на перехресті Заходу, Півдня і Сходу (комплексів культур, релігій, соціально-економічних моделей і політичних режимів) впливає на її минуле, сьогодення і майбутнє. Однак лише на початку ХХ століття українські вчені почали всерйоз цікавитися цим феноменом і, на жаль, до початку ХХІ століття так і не вивчили його ґрунтовно. Натомість саме дослідження Мультифронтиру — «перехрестя погранич» — не лише дозволить глибше зрозуміти українське минуле, але й допоможе краще впоратися із проблемами сьогодення — зокрема, подолати постколоніальні комплекси народу-­жертви, бездержавного або навіть антидержавного народу тощо. З іншого боку, завдяки концепції Мультифронтиру стають зрозумілішими легендарна українська волелюбність та інклюзивність нашої культури.

 

Сторінка події на сайті KyivBookFest 2024. Вхід на події фестивалю за донейт на оновлення бібліотечних фондів військових навчальних закладів сучасною літературою.

Сторінка книги на сайті видавництва