Дорогі колеги, друзі!

Дирекція Інституту археології Національної Академії наук України вітає співробітників Інституту археології, Рятівної та Охоронної археологічних служб Інституту археології, археологів-музейників, викладачів закладів вищої освіти, магістрів-археологів, співробітників державних органів охорони культурної спадщини, студенів гуманітарних ЗВО, що проходять практику в археологічних експедиціях, добровільних помічників-волонтерів з професійним святом – Днем археолога, який з 2008 року офіційно святкується в Україні!

Передаємо вітання тисячам наших зарубіжних колег в усьому світі, частина з яких святкує цей день у наших експедиціях, працюючи у рамках спільних проектів. Сподіваємось, що наші привітання отримають і українські колеги, які у цей час працюють у закордонних експедиціях. Насправді загін професійних українських археологів налічує лише близько 300 фахівців (до речі, парламентаріїв – 450!) на всю територію України.

Ми щиро зичимо колегам міцного здоров‘я, гарної погоди, нових цікавих відкриттів, наснаги у щоденній роботі, результативної співпраці, талановитих послідовників, втілення результатів польової роботи у гідних публікаціях, високого індексу цитування))) та усілякого позитиву!

Зі святом, дорогі друзі!

collage Archaeologist Day 2018

Директор Інституту археології НАН України Віктор Чабай (керівник Острозької палеолітичної експедиції)

Заступник директора з наукової роботи Алла Буйських (керівник Ольвійської міжнародної археологічної експедиції)

Учений секретар Олексій Корвін-Піотровський (керівник Трипільської археологічної експедиції)