З 3 по 8 квітня в Гете-Університеті (Франкфурт-на-Майні, ФРН) відбувся семінар «Ancient Greek Art in the Black Sea Area: Relief, Toreutic, Ceramic, Painting».

Він проходив рамках спільного українсько-німецького міждисциплінарного наукового проекту «Аntike Stadtentwicklung an der Grenze der griechischen Oikumene. Archäologische Untersuchungen im Vorstadtareal Olbia Pontikes», присвяченого дослідженню передмістя Ольвії. Проект виконується в 2015-2019 рр. Інститутом археології НАН України та Гете-Університетом, Франкфурт-на-Майні, ФРН за фінансової підтримки DFG (Німецького Дослідницького Товариства, керівники з української сторони – зав. відділом античної археології ІА НАНУ
д.і.н. А.В. Буйських, з німецької сторони –
проф. др. Й. Форнас’є),  Студенти мали змогу обговорити низку актуальних питань, пов’язаних з вивчення давньогрецької культури в Північному Причорномор’ї, її появи та адаптації в регіоні внаслідок грецької колонізації, обговорити загальні та окремі дискусійні положення про вплив варварського середовища на формування специфічної греко-варварської культури та її відтворення в окремих видах місцевого образотворчого мистецтва. Впродовж роботи семінару А.В. Буйських прочитано п’ять лекцій про основні археологічні пам’ятки Північного Причорномор’я, стан їх дослідження з акцентом на новітню інформацію, яка коригує сучасні знання про історичний розвиток Півдненно-Східної Європи в другій половині І тисячоліття до н.е.

Детальніше інформацію про семінар див. на сайті проекту: www.uni-frankfurt.de/54032914/Olbia.