14 вересня в Археологічному музеї НАН України відбулася зустріч фахівців з античної археології з викладачем і студентами Інституту мовознавства і класичної філології КНУ ім. Тараса Шевченка.

Чудовим приводом для такого міждисциплінарного заходу стала лекція епіграфіста міжнародного рівня д-ра Ірини Полінської, професорки Королівського коледжу Університету в Лондоні. Д-р Полінська опрацьовує графіті античних центрів Ольвія і Борисфен, які зберігаються в Інституті археології НАН України та в цілій низці українських музеїв у межах міжнародного проекту зі створення електронного корпусу написів з античних центрів Північного Причорномор’я (iospe.kcl.ac.uk). Тож вона радо поділилася цікавими моментами своєї роботи. Як співдиректор цього проекту професорка розповіла про нові напрями в дослідженні епіграфіки, переваги цифрового формату даних, а також окреслила можливі шляхи наукової роботи молодих науковців у царині класичної філології.

Присутні на лекції д.і.н. Алла Буйських і к.і.н. Наталія Сон, як провідні фахівці з античної археології та багаторічні керівники археологічних експедиції в античних Тірі та Ольвії, виявили свою готовність ділитися досвідом археологічних розкопок і вітати майбутніх класичних філологів у широкому колі дослідників джерельної бази античних пам’яток.

AM Polinska 2

 

AM Polinska 3

 

AM Polinska 5

Фото Тетяни Шевченко та Олесі Лазер-Паньків.